سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تصاویر طوفانی شبیه گل رز در قطب شمال زحل

ارسال شده توسط رضا در 92/2/10:: 7:13 عصر

مهر، دانشمندان در تصاویر و ویدئوهایی با وضوح بالا اظهار داشتند که این طوفان حدود 2 هزار کیلومتر از نظر عرضی وسعت دارد و 20 برابر بزرگتر از طوفانهای عادی در زمین است.

در تصویر فضاپیمای کاسینی که بارنگهای کاذب گرفته شده، طوفان چرخان قطب شمال زحل شبیه یک گل رز قرمز است که اطراف آن برگ های سبز به چشم می خورد

 

فضاپیمای کاسینی ناسا نخستین تصویر از نمای نزدیک این طوفان بسیار بزرگ که اطراف قطب شمال زحل درحال چرخش بود را ثبت کرده است.

ابرهای روشن در حاشیه خارجی طوفان با سرعت 150 متر در ثانیه حرکت می کند. این طوفان در داخل یک الگوی جوی 6 وجهی اسرار آمیز و بزرگ که از آن با عنوان شش ضلعی یاد می شود درحال چرخش است.

اندرو اینگرسول عضو گروه تصویربرداری کاسینی در موسسه فناوری کالیفرنیا اظهار داشت: هنگام مشاهده این گردباد برای لحظه اول آنچه را که می دیدیم باور نکردیم، چرا که این طوفان بسیار بزرگ شبیه طوفانی روی زمین بود، اما وسعت آن بیشتر بود و تاحدی به واسطه وجود میزان اندک بخار آب در هیدروژن اتمسفر زحل طولانی تر شده بود.

تصویری از طوفان اسرار آمیر در قطب شمالی زحل

دانشمندان در نظر دارند که این طوفان را برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر درباره طوفانهای زمین مورد مطالعه قرار دهند.

اگرچه هیچ بدنه ای از آب نزدیک به این ابرها در ارتفاع بالای اتمسفر زحل وجود ندارد اما مطالعه این که چگونه این طوفانهای زحلی از بخار آب استفاده می کنند می تواند به دانشمندان اطلاعات بیشتری درباره شکل گیری طوفانهای زمین بدهد.

به رغم شباهتهای میان طوفان زحل و طوفانهای زمین، یک تفاوت مهم میان آنها این است که طوفان زحل بسیار بزرگتر از طوفانهایی است که در زمین شکل می گیرد و میزان چرخش آن بسیار سریع است. همچنین برخلاف طوفانهای زمینی که تمایل به حرکت دارند، طوفان زحلی در قطب شمال این سیاره قفل شده بود.

قطب شمال زحل در نور تازه بهار در این تصویر رنگی از فضاپیمای کاسینی مشخص است

دانشمندان اعتقاد دارند که این طوفان مهیب و بسیار بزرگ سالها در حال شکل گیری بوده است.

فضاپیمای کاسینی در سال 1997 به سمت زحل پرتاب شد و در سال 2004 به زحل رسیده و قسمتی از آن با نام Huygens از آن جدا شده و در سطح تیتان بزرگترین قمر آن فرود آمد.

این فضاپیما برای رسیدن به مدار مطلوب 2 بار از گرانش سیاره زهره و یک بار از گرانش زمین استفاده کرد. وزن آن 6 تن و هزینه آن 4.3 میلیارد دلار برآورد شده است. کاسینی علاوه بر نقشه برداری دریاچه های متان در قمر تیتان، شناسایی آبفشانهای یخی (icy geyser) بیرون زده در قمر انسلادوس (Enceladus) و ردیابی طوفانها در جو زحل، مطالعات فراوان و گسترده ای بر روی سیستم حلقه ها و محیط آنها انجام داده است.

این بررسیها و مشاهدات به ماهیت ذرات حلقه ها، چگونگی برهم کنش آنها با یکدیگر و با قمرهای سیاره و نقش غبار ریز در سیستم حلقه ها نور تازه ای بخشیده است





بازدید امروز: 145 ، بازدید دیروز: 135 ، کل بازدیدها: 335930
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ